Dag: januari 31, 2025

een pen en rekenmachine en peperclip
Beleggen blog

Zelf beleggen in ETF’s

Ben je geïnteresseerd in beleggen en wil je zelfstandig beginnen met beleggen in EFT’s? Dan is het een goed idee om er eerst meer over te leren, voordat je ermee aan de slag gaat. Zorg ervoor dat je kennis in orde is en je precies weet wat je doet. Beleggen is niet altijd even makkelijk en kan er soms zelfs voor zorgen dat je geld verliest. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen. In deze blog lees je wat EFT’s zijn en waar je op dient te letten als je kiest voor zelf beleggen.

Lees verder »
Zelf beleggen

Wat is de S&P 500 ETF?

De S&P 500 ETF biedt beleggers een eenvoudige manier om te investeren in de grootste Amerikaanse bedrijven. Leer alles over hoe het werkt, de voor- en nadelen, historische prestaties en alternatieven.

Lees verder »
ETF Exchange traded funds
Zelf beleggen

Spreiden met beleggingen in ETF’s belangrijk?

Spreiding is een cruciaal principe in beleggen en helpt je om risico’s te minimaliseren. Door je geld over verschillende markten, sectoren en beleggingscategorieën te verdelen, voorkom je dat één tegenvallende investering een grote impact heeft op je gehele portefeuille.

Lees verder »
Pensioenplan op papier geschreven in het engels
Zelf beleggen

Wat is couponrente bij obligaties?

De couponrente is de vaste rente die een obligatiehouder periodiek ontvangt als vergoeding voor het uitlenen van geld aan een overheid of bedrijf. Dit percentage wordt vastgesteld op het moment dat de obligatie wordt uitgegeven en blijft meestal gedurende de looptijd van de obligatie hetzelfde. De naam “couponrente” komt uit het verleden, toen obligaties letterlijk papieren waardepapieren waren met afneembare coupons die beleggers moesten inleveren om hun rente-uitkering te ontvangen.

Lees verder »
staatsobligatie investeerder aan burea man
Zelf beleggen

Wat zijn staatsobligaties?

Staatsobligaties worden wereldwijd gezien als een van de veiligste beleggingsinstrumenten. Overheden gebruiken ze om geld op te halen voor uitgaven zoals infrastructuur, sociale voorzieningen en het terugbetalen van bestaande schulden. Maar hoe werken deze obligaties precies? Wat zijn de voordelen en risico’s? En hoe hebben Nederlandse en Belgische staatsobligaties in het verleden gepresteerd? Dit artikel geeft je een compleet overzicht.

Lees verder »
grafiekje van een obligatie op papier met pen
Zelf beleggen

Zelf beleggen in obligaties

Beleggen wordt steeds populairder voor mensen die hun vermogen willen laten toenemen. Vroeger was het interessant om je spaargeld op de bank te laten staan, omdat je daar jaarlijks een mooie rente over ontving. Tegenwoordig zijn de rentes historisch laag en loont het niet meer om niets met je spaargeld te doen. Een deel van je spaargeld beleggen levert je meer rendement op! En wat dacht je van het rendement over je rendement? Kijk dat klinkt al veel beter. In deze blog lees je wat obligaties zijn en waarom je zou kunnen kiezen om zelf te beleggen.

Lees verder »
Zelf beleggen

Zelf beleggen

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een gedeelte van hun vermogen of spaargeld te investeren in beleggingen. Dit komt doordat de banken vandaag de dag steeds minder rente over spaarrekeningen uitbetalen. Om je vermogen toch te laten toenemen, kun je beter een deel van je geld beleggen. Beleggen kost tijd, dus je hebt er geduld voor nodig. Daarnaast is het ook belangrijk dat je voldoende kennis over beleggen hebt, aangezien het niet zonder financiële risico’s is. In deze blog krijg je meer informatie en lees je wat aandelen zijn en welke voordelen eraan zelf beleggen zitten.

Lees verder »